sidebar

Domotica

DOMOTICA en automatiseringen


IPBuilding Home Automation

Domotica is de verzamelnaam voor een veelheid van technieken die u letterlijk en figuurlijk in staat stellen in één handeling alles te regelen. Van verlichting tot zonwering. Van verwarming tot multimedia. 

De naam “Domotica” is echter door de tijd op een negatieve manier op de markt gezet. Mensen denken meteen dat het enkel dient om uw bad vanop afstand te laten vollopen en dat ze steeds hun installateur nodig hebben om iets geregeld te krijgen en daarenboven ook nog veel duurder is dan een traditionele elektrische installatie. 

Thoxa Interior and Design spreekt liever over pre-intelligente en intelligente woningbouwsturing.

Dankzij de wereldwijde opmars van netwerkgerelateerde apparaten zijn er tal van mogelijkheden naar audio, camera's, video, beveiliging en toegang. 
IPBuilding volgt deze evoluties op de voet.

Uw verlichting en uw verwarming beheren, uw audio afspelen en tal van andere zaken bedienen via drukknoppen, touchscreens, laptop, Ipad, smartphones ... Courante merken drukknoppen zijn koppelbaar aan IPBuilding. De bovenstaande negatieve bedenkingen zijn niet van toepassing bij een IPBuilding-systeem.

Het maakt uw leven enkel gemakkelijker door in sferen te gaan leven waarin meerdere acties tegelijk kunnen gebeuren, waar u heel veel zelf kan regelen en aanpassen naar uw eigen wensen en waar niet meteen de installateur aan te pas hoeft te komen. Voor meer informatie of een vrijblijvende demo kan u steeds contact opnemen met Peter. 

boek nu uw kennismakingsgesprek

Automatiseringen

Voor automatiseringen kan u zeker ook bij Thoxa Interior and Design terecht.
Van een klein toegangsdeurtje tot een grote hekwerkpoort, of gordijn-automatisering al dan niet gekoppeld aan uw intelligente woning. Peter zorgt geeft u het juiste advies uit zijn ervaringen en kennis zodat we tot de juiste oplossing komen om een bevredigende samenwerking te bekomen. 

Elektrische gordijntoepassingen

toegangscontrole

Toegangscontrole is tegenwoordig haast niet meer weg te denken. Een simpele videophone-installatie is hiervoor vaak al een mooie oplossing, maar er zijn er ook nog andere. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden op de markt waar u misschien niet de juiste oplossing tussen vindt. Thoxa ontvangt u graag voor een kennismakingsgesprek. 

maak nu een afspraak

IPBUILDING: WE MAKE THE COMPLEX SIMPLE

IPBuilding is een internationaal actief Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van toepassingen voor Smart Homes, Smart Buildings en Smart Care.

IPBuilding heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van de hardware en bijbehorende software om woningen en gebouwen intelligent uit te rusten. Daarbij staan de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit voor de eindgebruiker centraal.


IPBuilding plaatste al meer van 2000 intelligente systemen voor zowel particuliere woningen en appartementen als voor assistentiewoningen, woonzorgcentra, kantoren en winkels.


IPBuilding staat voor innovatie en beschikt over een reeks zelf ontwikkelde modules die rechtstreeks geconnecteerd kunnen worden op het lokale netwerk en gecombineerd kunnen worden met open source oplossingen. De technologie van IPBuilding is gebaseerd op het open internet protocol (IP protocol). Dit is de wereldwijde standaard voor beeld, spraak en de uitwisseling van data tussen technieken in woningen en gebouwen. Deze keuze staat garant voor continuïteit in de toekomst.

ALTERNATIEVE INPUTS

 Door gebruik te maken van de compact ontworpen drukknopinterfaces kan IPBuilding gecombineerd worden met alle courante merken van schakelmateriaal. Ook toepassingen met KNX, design drukknoppen, temperatuursensoren, bewegings- / aanwezigheidssensoren, behoren tot de mogelijkheden.  

DMX RGB CONTROLLER

 Architecturale  verlichtingsinstallaties worden steeds dynamischer. Heel wat binnenhuisarchitecten laten zich vandaag inspireren door technieken komende uit de entertainmentwereld. Zo vinden we steeds vaker RGB verlichting in huizen en kantoren. Denk maar aan een led-installatie ingewerkt rondom een open haard of de multimedia- installatie. Met IPBuilding kan deze RGB verlichting perfect aangestuurd worden via het DMX principe.

Toegangscontrole

Smart Living en veiligheid gaan hand in hand. Toegangscontrole toevoegen zorgt niet enkel voor een waaier aan mogelijkheden op het vlak van monitoring (wie / waar / wanneer) en het toekennen van individuele rechten per deur. Het zorgt evenzeer voor een hele reeks aan extra mogelijkheden op het vlak van comfort en beleving. Zo kan via een badge toegang verkrijgen erg handig zijn. Het gebouw kan zich al klaarmaken voor jouw aankomst en de deur en/of poort ontgrendelen. Indien gewenst kan ook de verlichting meteen worden aangestuurd en alles aangepast worden naar uw voorkeur.

BEDIENING TOEGANGSCONTROLE
VIA IPBUILDING

Zowel in een individuele woning als in een gebouw (zorgsite, appartementsgebouw, kantoorgebouw, ...) is toegangscontrole een must. IPBuilding koppelt een badgelezer aan het IPBuilding-gebruikersplatform. Zo kan u als beheerder of bewoner zelf de rechten bepalen die elke badge toegekend krijgt (vb. poetsdienst, familieleden enkel toegang op bepaalde tijdstippen, ...). De badgelezer kan ingebouwd worden in de videofoon of als stand-alone toestel geplaatst worden. 

Naast het verschaffen van de toegang, kan bij het badgen ook de “sfeer aanwezig” geactiveerd worden. De verlichting gaat aan, de verwarming wordt gewijzigd naar comfort, de ventilatie naar Healthy, eventueel wordt ook de audio geactiveerd op uw favoriete zender op het gepaste geluidsniveau. 

maak nu een afspraak

De badges kunnen ook gebruikt worden voor het openen van de algemene inkomdeur, alsook andere deuren binnenin een gebouw zoals een cafetaria, wellness-faciliteiten, parking, gemeenschappelijke fietsenstalling, enz. 
Indien gewenst kan men ook meldingen ontvangen bij het badgen.

In de gebouwbeheer software kan men eenvoudig tijdschema’s aanmaken, personen toevoegen of verwijderen. Bij verlies van de badge kan deze meteen gedeactiveerd worden in de gebruikerssoftware. Ook kan men de historiek opvragen van wie wanneer toegang heeft verkregen tussen bepaalde tijdsperiodes. Wanneer je werkt met toegangscontrole kan je ook via je smartphone de poort en/of deur ontgrendelen zowel lokaal als vanop afstand. 

TOUCHSCREEN

 Stijlvol, handig en de visualisatie van een smart home of smart workspace. Dat is de Full colour 10,1 inch touchscreen van IPBuilding. Recent werd ook een 15,6 inch touchscreen aan het gamma toegevoegd. Het aanraakscherm vormt het centrale bedieningspunt van de woning of werkomgeving. Naast de bediening van de traditionele zaken (verlichting, verwarming, screens, rolluiken, ...) kan de touchscreen ook gebruikt worden als videofoon binnenpost, voor het bedienen van de audio/multimedia, het bekijken van de camerabeelden en het bedienen van de intercom. Geen zorgen wat betreft connectiviteit of batterij, deze touchscreen (PoE gevoed) is steeds geconnecteerd met het systeem en hoeft aldus niet opgeladen te worden.

MOBIELE BEDIENING

Vanzelfsprekend kunnen alle functionaliteiten ook onbeperkt worden geraadpleegd en gewijzigd via een eigen smartphone of tablet. De alternatieven zijn onbeperkt, elk toestel met een webbrowser is in staat om de bedieningspagina van IPBuilding te openen en dit zowel lokaal (via WiFi) als vanop afstand (3G/4G/5G).

VIDEOFONIE

 Zowel in woningbouw, meergezinswoningen (appartementen) of kantoren, worden videofonie-systemen geïntegreerd. De touchscreens die eerder werden besproken, dienen dan meteen als videofoon binnenpost. Voor de buitenpost maken we graag gebruik van de betrouwbare IP-videofonie devices van onze preferred partner 2N. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit zowel voor inbouw als voor opbouw. In meergezinswoningen worden steeds vaker virtuele recepties en/of slimme pakketbrievenbussen voorzien. Ook hier kan IPBuilding de integratie verzorgen.

CAMERABEWAKING

 Een smart home of smart workspace staat voor het bedienen en monitoren van functies lokaal en vanop afstand. Daar horen vandaag meer dan ooit beelden bij. Vanzelfsprekend kan ook opnameapparatuur toegevoegd worden om de beelden te bewaren en op een later moment op te vragen. Natuurlijk hangt de keuze van camera af van de locatie, omgeving, design, vereiste kwaliteit van beelden... Voor de juiste keuze kan je steeds Thoxa contacteren.

NETWERK- EN WIFITOEPASSINGEN

Het netwerk vormt de basis van een Smart Home of een Smart Workspace en zorgt voor de communicatie tussen alle slimme toestellen. Het is cruciaal om kwalitatieve hoogstaande devices te gebruiken, voor het juiste advies hierover kan je steeds Thoxa contacteren.

Een layout aanpasbaar aan uw wensen

De layout kan volledig naar wens samengesteld worden, hieronder enkele voorbeelden: zo kan u zelf de achtergrondkleur wijzigen die u het best passend vindt of het beste kan zien. U heeftft ook de mogelijkheid om de logo’s te visualiseren in zwart, wit of gekleurde versie.

Multimedia

 We streamen vandaag onze muziek doorheen onze woning en kunnen genieten van een onovertroffen geluidskwaliteit. IPBuilding brengt video, audio en nog veel meer samen tot één harmonieus geheel. Met ons multiroom audiosysteem kunt u op een nieuw niveau genieten van muziek en dit zonder gebruik te maken van meerdere afstandsbedieningen en systemen.

Door multimedia te koppelen met sferen/scenario’s in een smart home, kan meteen ook de favoriete playlist / radiozender worden opgeroepen wanneer bijvoorbeeld iemand zich toegang verschaft met een badge of een sfeer lezen of ontbijt oproept.

Met IPBuilding kan u uw favoriete muziek beluisteren via Spotify, Internet radio of vanop een harde schijf (NAS). Verder kan u via de audio input op elke versterker (amplifier) ook een externe bron (bv. cd-speler, platenspeler, enz.) of een Apple Airport (of iets dergelijks) koppelen voor het streamen van muziek rechtstreeks vanop een mobiel toestel. 

BEDIENING VAN MULTIMEDIA

De bediening kan verlopen via touchscreens, drukknoppen, tablet of smartphone. Standaard worden er 4 zones voorzien met 2 luidsprekers/zone, in stereo en mul- ti-source. Verder heeft men ook de mogelijkheid om het systeem uit te breiden naar 8, 12 of 16 zones en kan men ook tot 4 externe versterkers (Bose, Yamaha, B&W, Denon, ...) koppelen via de niet versterkte uitgangen op de Multimedia- server.  Op de touchscreen wordt er eveneens een Audio interface voorzien met integratie van: 

  • Internetradio

  • Eigen audio bestanden

  • Spotify

maak nu een afspraak

sMART HOME SAFETY
& SECURITY

IPBuilding heeft met een ruim gamma draadloze sensoren en devices een pasklaar antwoord op de nieuwe normen van de overheid.

Naast intelligente rookmelders, bevat het gamma safety & security van IPBuilding een hele reeks sensoren en devices. Denk maar aan: bewegingsmelders, raam/deur contacten, gasdetectoren, CO2-detectoren, glasbreuksensoren, wateroverlast detectoren en meer. Al deze draadloze toepassingen zijn vrij in te stellen op het IPBuilding platform welke de slimme woning aanstuurt.

Eens gekoppeld aan de andere functionaliteiten in de slimme woonomgeving, kan een intelligente rookmelder bij activatie bijvoorbeeld ook alle lichten meteen aansteken in huis, indien er een gestuurd stopcontact aanwezig is achter de kookplaat kan die meteen afgezet worden.. Een smart-home is steeds te monitoren lokaal en vanop afstand. Dat wil zeggen dat de eigenaars ook berichten kunnen krijgen (vb. activatie rookdetector keuken, een melding van een lekdetector, ...) wanneer ze niet thuis zijn. Hiermee kan erg veel tijd gewonnen en schade vermeden worden.

TECHNOLOGIE UIT DE ZORGSECTOR

Een aantal van deze toepassingen werden ontwikkeld voor én samen met de zorgsector. Hierdoor kunnen er alarmeringen worden uitgezonden en kan een slimme woning snel en efficiënt worden aangepast tot een levensloopbestendige zorgwoning. Polszenders en één of meerdere draadloze nooddrukknoppen worden op hetzelfde draadloze platform ondergebracht. IPBuilding maakt hier gebruik van de radiofrequentie 868Mhz wat een groot en zeer stabiel bereik mogelijk maakt. Bij een goede opstelling centraal in de woning zal één ontvanger volstaan voor een volledige dekking van alle draadloze devices en sensoren.

Contacteer Ons

consumentenelektronica en andere devices toevoegen aan een smart home?

Ook dat kan.

IPBuilding staat voor continue innovatie en zorgt voor een naadloze communicatie met connected devices zoals audio installaties van SONOS en BOSE, slimme thermostaten & verlichting.

integratie is key

 Integratie staat centraal in het verhaal. Niemand wil in een smart home eindigen met verschillende (te programmeren / in te stellen) apps op een smartphone die elk één onderdeel kunnen bedienen. IPBuilding biedt daarom haar platform aan installateurs zodat zij op vraag van klanten producten van derden kunnen toevoegen en integreren. Voor de mogelijkheden rond integratie kan je steeds Thoxa contacteren.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Thoxa Interior and Design is uw partner voor interieuradvies, alsook de uitvoering en opvolging van nieuwbouwprojecten van A tot Z.

maak nu een afspraak

Hoe kunnen wij u helpen?

Thoxa Interior and Design is uw partner voor interieuradvies, alsook de uitvoering en opvolging van nieuwbouwprojecten van A tot Z.

maak nu een afspraak
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Thoxa Interior and Design is uw partner voor interieuradvies, alsook de uitvoering en opvolging van nieuwbouwprojecten van A tot Z.

maak nu een afspraak